Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 24, 2021 - Oca 15, 2022

EÇEM/CEEE GÜNCEL | Kasım-Aralık 2021

Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi’nin Kasım-Aralık 2021 etkinlik ve haberlerini aşağıda paylaşıyoruz:

EÇEM Ekibi’nin Pakistan-Lahore Ziyareti

                   

EÇEM Direktörü Prof. M. Pınar Mengüç ve EÇEM AR-GE Ekip Yöneticisi Dr. Cem Keskin, 21-27 Kasım 2021 tarihlerinde, LTS (Lahore Time Square Limited) firması ile işbirliği geliştirme ve saha gezisi amacıyla Pakistan’ın Lahore kentine gitti. Taraflar, LTS tarafından geliştirilmekte olan gayrimenkul projesine EÇEM’in sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanlarında sunabileceği katkılar ve bu doğrultuda Institute for Art and Culture bünyesinde gerçekleştirilebilecek eğitim faaliyetleri üzerine toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirdi.

 

COP26 Sonrası Küresel İklim Değişikliği’ne Bakış / “Kadın Liderlerin Gözünden İklim Krizi”

EÇEM, iklim krizi ve iklim krizinin yarattığı problemlere sürdürülebilir çözüm arayışlarına değinmek üzere iş dünyasının önde gelen kadın liderlerinin panelist olarak yer aldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. General Electric (GE) Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy ve EÇEM Direktörü Prof. M. Pınar Mengüç’ün kurguladığı ve COP26 toplantıları sonrası iklim değişikliği ve enerji uygulamalarının tartışıldığı etkinlikte konuşmacı olarak yer alan enerji ve finans sektörünün lider kadınları Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji Türkiye CEO’su Ebru Çiçekliyurt, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, General Electric (GE) Yenilenebilir Enerji Bölgesel Satış Direktörü Megi Gabriyel, ProFinStance Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü ve Kurucusu Özlem Kıldır ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) Ülke Başkan Vekili Şule Kılıç, firmaları özelinde gerçekleştirdikleri yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalardan bahsetti. 15 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi düzenlenen ve Özyeğin Üniversitesi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan paneli aşağıdaki adresten izleyebilirsiniz;

COP26 Sonrası Küresel İklim Değişikliği’ne Bakış / “Kadın Liderlerin Gözünden İklim Krizi”

 

EÇEM Ekibi Pisa, İtalya'da Düzenlenen FEMTI 2021 Konferası’na Katıldı

EÇEM araştırmacıları, 16-17 Aralık 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak ve ilk kez gerçekleştirilen FEMTI 2021 Konferansı’na (Frontiers of Energy Management and Technology Innovation) katıldı. Università di Pisa tarafından finanse edilen ve Enerji, Sistem, Arazi ve İnşaat (DESTeC) Bölümü tarafından organize edilen konferansta EÇEM Direktörü Prof. M. Pınar Mengüç “Sürdürülebilir Enerji ve İnsan Unsuru” başlıklı bir davetli konuşma yaparken, konferansın bir diğer oturumunda, EÇEM Ar-Ge Ekip Lideri Dr. Cem Keskin, “Yeni Nesil Bina Enerji Sistemleri için Siber-Fiziksel-Sosyal Sistem Kavramsallaştırması” başlıklı bir sunum yaptı.

 

Prof. Yunus Çengel Termodinamik Dersi’ne Konuk Oldu

Prof. Yunus Çengel, Prof. M. Pınar Mengüç’ün Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü 2021 Güz Dönemi Termodinamik dersinde konuk eğitmen olarak yer aldı. McGraw-Hill tarafından yayınlanan ve dünyada birçok dile çevrilerek ders kitabı olarak kullanılan çok sayıda kitabın yazarı Prof. Çengel 16 Aralık 2021 tarihindeki derste “The Essence of Thermodynamics and Its Reflection in Real Life” başlıklı bir sunum yaptı.

 

EÇEM Araştırmacılarından Haberler:

EÇEM’de transdisipliner sürdürülebilirlik stratejileri üzerine doktora çalışmalarına devam eden araştırmacımız Gökçe Ötkün, Eczacıbaşı Yapı Grubu bünyesinde Sürdürülebilirlik Yöneticisi olarak yeni işine başlamıştır. Lisans diplomasını ODTÜ Mimarlık bölümünden, yüksek lisans diplomasını Sheffield Üniversitesi Sürdürülebilir Mimari Çalışmalar programından alan Ötkün, sürdürülebilirlik konusuna ışık tutulabilmek adına önemli çalışmalara imza atmaktadır.

EÇEM ailesi olarak kendisine yeni işinde bol şans ve başarı diliyoruz.